2010. március 20., szombat

Méter zippzár lépésről lépésre

Martimez érdeklődött a méter zippzár kocsijának behelyezéséről. Talán másnak is tudok vele segíteni:-)) Mert nem olyan bonyolult a kocsi ráhúzása, viszont sokkal egyszerűbb a zippzár bevarrása. (nem kell kerülgetni varrás közben a kocsit és a zippzár véget!)

A zippzár bevarrását nem mellékelem, szerintem abban semmi különleges nincs. Én a ferdepánt árkánál rögzítem a zippzárt.
A zippzárt bevarrásakor kicsit hosszabb darabot hagyunk meg szabadon a felhúzás oldalán. (kb 5 cm)
 és a végeket így bevágjuk:



A  kocsit így helyezzük fel:


Majd a két "farkincát" összefogva az ujjunkkal a másik kezükkel felhúzzuk a zippzárkocsit.


A végét azért elvarrom, nehogy a befordításnál szétnyíljon.

Befordítom a neszeszer belső oldalához::   (az ominózus érfogó itt is nagy segítség szokott lenni)




Ilyen amikor belekerült a zippzár:


A zippzárhoz varrom kézzel a bélést. (minden rondaságot eltakarva) Ez a varrat még segít abban is, hogy a ferdepánt a szélen ne álljon el, szépen takarja a zippzárt.



És íme a kész darab:



Szélesebb szájú neszeszerek, vagy táskák esetében evvel a módszerrel könnyedén lehet kétfelé nyíló záródást is kialakítani. Ebben az esetben mind a két végén nagyobb darabot hagyunk meg a zippzárból és mind a két végén felhúzunk 1-1 kocsit. Máris kész a jobbról-balról nyíló zippzárunk :-))




Remélem kedvet kaptatok a méter zippzárhoz :-)))


Ági


3 megjegyzés:

  1. Remek ! Nálam csak az a gond, hogy mindenbe színben illő cippet varrok. És egy vagyon lenne ennyi féle méteres cippet venni, ráadásul csak pár színben kapni. De ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Gina igazad van, tényleg korlátozott a színválaszték, de nekem már sikerült beszereznem bordó, zöld, barna, kék, homokszínű zippzárt! Abban is igazad van, hogy egy darabot teljesen el tud rontani, ha nem jó színű zippet teszünk bele, valóban, én is ügyet szoktam csinálni a színekkel. Bízom benne, hogy egyszer csak bővül majd a színválaszték :-))
    Ági

    VálaszTörlés